Seck bevrijdt Zulte Waregem in het slot tegen Moeskroen

29-08-2020 22:35
5

Zulte Waregem kan men hun gerust hart de interlandbreak in. Zaterdag pakte het haar tweede zege van het seizoen. Tegen Royal Excel Moeskroen won Essevee met 0-1. Pas in de slotfase maakte Ibrahima Seck het verschil.

Moeskroen verscheen deze week opnieuw negatief in het daglicht. Op het veld tegen Zulte Waregem kwam er niet meteen hoogstaand voetbal. Beide ploegen hadden het moeilijk om kansen bijeen te voetballen. Een open wenkbrauw van Pletinckx vlak voor het rustsignaal was een van de weinige zaken het vermelden waard uit Henegouwen.

Na de rust viel er niet veel beterschap noteren. Zulte Waregem was de minst zwakke ploeg en mocht uiteindelijk ook drie punten bijschrijven. In de 73e minuut kopte Seck na een corner het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen.

Zulte Waregem begon met nul op zes aan het seizoen, maar mag nu toch op adem komen met zes punten. Moeskroen, dat vorige week in de slotfase nog een punt pakte tegen RSC Anderlecht, blijft achter met twee punten en staat voorlaatste. Enkel KAA Gent met nul punten staat nog achter Les Hurlus. Gent speelt zondag nog tegen KV Mechelen.