Arsenal blijft wéér overeind op Wembley: nieuwe penaltyfrustratie voor Liverpool

29-08-2020 19:32 Laatste update: 19:33
1

Liverpool heeft op Wembley naast een eerste prijs gegrepen. De Community Shield-wedstrijd tussen The Reds en Arsenal moest beslist worden met een strafschoppenserie: de FA Cup-winnaar trok aan het langste eind tegen de landskampioen.

De regerend landskampioen nam direct het initiatief en leek op voorsprong te komen, maar een treffer van Van Dijk werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een klein kwartiertje counterde Arsenal zich een weg naar een verrassende voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang trok – 28 dagen nadat hij de FA Cup-finale op hetzelfde Wembley beslist had – vanaf links naar binnen en verschalkte doelman Alisson met een heerlijke krul: 1-0.

Liverpool kon zijn ritme in het vervolg van de eerste helft niet meer hervinden en zag het afwachtende Arsenal zelfs een kans op 2-0 krijgen. Eddie Nketiah kwam vrij voor Alisson, maar stuitte op de sluitpost. Na rust kwam er weer druk van Liverpool: Sadio Mané had de gelijkmaker op zijn schoen, maar stuitte op Emiliano Martínez. Net toen de Liverpool-storm weer wat leek te gaan liggen, werd het alsnog 1-1: de Japanse invaller Takumi Minamino kreeg de bal in een overvol strafschopgebied voor zijn voeten en maakte zijn eerste voor Liverpool.

Mané miste nog een kans en Joe Willock kopte aan de andere kant net naast. De 1-1 bleef op de borden en beide teams moesten strafschoppen nemen. Liverpool verloor vorig seizoen na penalty's van Manchester City en dat scenario herhaalde zich tegen Arsenal. Rhian Brewster viel vlak voor de strafschoppenserie in voor Wijnaldum, maar tekende bij een stand van 2-2 voor de eerste misser namens Liverpool. Aubameyang maakte de winnende voor Arsenal, dat wederom succes boekte op Wembley.