Strafschop in slotfase behoedt STVV van verlies tegen tienkoppig Eupen

29-08-2020 18:04
4

Het duel tussen KAS Eupen en STVV heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. Eupen leek op weg naar de drie punten, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen. Het werd 1-1 tegen de Kanaries.

We kregen een matig begin van de partij, met twee ploegen die niet meteen tot kansen kwamen. Na twaalf minuten voetballen was het uiteindelijk toch raak. Matsubara verloor een bal van N'Dri, die de vrijgelopen Ngoy kon bereiken. De spits prikte de openingstreffer makkelijk tegen de touwen voor Eupen.

STVV had het moeilijk tegen Eupen, maar kreeg nog een reddingsboei toen de stoppen doorsloegen bij Jonathan Heris. Hij kreeg een rode kaart wegens natrappen. Voor Eupen het sein om vol in de verdediging te gaan en al minuten te proberen meepikken. Voor STVV het sein om op zoek te gaan naar die gelijkmaker.

De Truienaren hadden het echter bijzonder moeilijk tegen een stug verdedigend Eupen en raakte helemaal niet in de zestien van de tegenstander. Tot de rust bleef het bij een 1-0 voorsprong voor de Panda's.

Na de pauze kreeg STVV toch meer greep op de partij, maar tot grote kansen kwamen de Kanaries maar niet. Eupen bleef goed verdedigen en probeerde er via de counter uit te komen. Het waren dan ook de Panda's die de beste mogelijkheden kwamen op een doelpunt, al moest Kenny Steppe zich niet omdraaien.

De wedstrijd kabbelde verder en leek op een nipte overwinning voor KAS Eupen te gaan eindigen. Daar kwam vijf minuten voor tijd verandering in. Benoît Poulain begin een fout op Suzuki, die de daaropvolgende strafschop in doel schoot. 1-1, tevens ook de eindstand.