Martinez laat zich uit over Eden Hazard: “We hebben onze kapitein nodig”

Martinez laat zich uit over Eden Hazard: “We hebben onze kapitein nodig”

29-08-2020 11:45

Eden Hazard kampte afgelopen seizoen met veel blessureleed bij Real Madrid. Het is nog maar de vraag of De Koninklijke het dribbelwonder graag naar de nationale ploeg wil laten gaan. Roberto Martinez geeft meer informatie.

De enkel leek dit seizoen de achilleshiel van Hazard. "Eden zal voor de rest van zijn loopbaan de enkel moeten 'managen'. Extra zorg voor een wedstrijd en extra zorg erna. Maar tegen City speelde hij zonder pijn." Alle problemen begonnen na een charge van Thomas Meunier in een duel met PSG.

"Ik was op de wedstrijd tegen PSG, toen Madrid volgens mij een uur lang het beste voetbal speelde sinds 'La Quinta del Buitre' (het elftal rond Emilio Butragueño dat voornamelijk domineerde in de tweede helft van de jaren 80, red.)”, zegt Martinez.

“De ploeg vormde zich die avond rond Eden - hij was geweldig. Tot Thomas in een duel met Eden voor de bal ging... Thomas was na afloop totaal gebroken omwille van wat was gebeurd met zijn vriend. In Madrid hadden de mensen een zondebok nodig”, citeert Het Laatste Nieuws.

Hazard speelkaar?
"Eden zal grotendeels het programma volgen dat was voorzien bij zijn club”, vervolgt Martinez. “We zullen hem volume geven. Maar vooral, we need our captain in the dressing room. Het is van november vorig jaar geleden dat de boys elkaar zagen. In de loop van de stage zullen we Eden evalueren - de relatie met Real Madrid is zeer goed."