Geen wrok bij entourage Vanheusden na niet-selectie: De U21 is ook een hele eer

Geen wrok bij entourage Vanheusden na niet-selectie: "De U21 is ook een hele eer"

28-08-2020 15:10
6

Roberto Martinez maakte deze week zijn ruime selectie voor de Nations League bekend. Ondanks de 29(!) namen was er geen plaats voor Zinho Verheusden. Bij de verdediger van Standard en zijn entourage klinken er alvast geen woorden van haast of benijd.

Eddy Snelders reageerde wél verbaasd over de niet-selectie van Vanheusden, die wel werd opgeroepen voor de U21. "Zinho’s tijd komt nog wel", verduidelijkt Johan, de vader van de Standard-speler, bij Het Belang van Limburg. "De U21 is ook een hele eer, hé. Hij is er kapitein en ze spelen een belangrijke kwalificatiematch tegen Duitsland. Zinho heeft door zijn schorsing dit seizoen ook nog geen minuut gespeeld in eerste klasse. Dan kunnen ze hem moeilijk oproepen. Het belangrijkste is dat hij eerst presteert bij zijn club. Daarna zien we wel verder."

Als gevolg van een rode kaart op de 29ste (en laatste) speeldag tegen STVV moest Vanheusden de afgelopen wedstrijden vanuit de tribune volgen. "Het ontbreekt hem nog aan matchritme", legt Johan uit. "Niet vergeten dat hij uit twee zware blessures komt, maar hij heeft de laatste maanden ontzettend hard getraind."

Eind goed al goed dus. Vader Johan lijkt zich dan ook totaal niet druk te maken over de rol van zijn zoon bij de nationale ploeg. "Jongens, ik ben blij dat die schorsing voorbij is. Erg hinderlijk, zo aan het begin van het seizoen. Hij had het verdiend. Die fout toen tegen STVV moest hij niet maken en daar heeft hij de gevolgen voor gedragen."