Chelsea dendert door en maakt transfercoup officieel: Thiago Silva naar Londen

Chelsea dendert door en maakt transfercoup officieel: Thiago Silva naar Londen

28-08-2020 13:39
2

Chelsea dendert door op de zomerse transfermarkt: Thiago Silva is de vijfde aanwinst van The Blues. De transfervrije verdediger (35) tekent een contract tot het einde van het seizoen op Stamford Bridge, met een optie op een extra jaar.

Silva liep uit zijn contract bij Paris Saint-Germain en vertrok een dag na de verloren Champions League-finale tegen Bayern München definitief. Hij is na Hakim Ziyech, Timo Werner, Ben Chilwell en Malang Sarr de vijfde zomeraanwinst van Chelsea. Ook Kai Havertz (Bayer Leverkusen) is in aantocht.

Silva speelde sinds 2012 bij PSG en kwam tot 315 officiële wedstrijden. Hij moet op Stamford Bridge zijn collega-verdedigers Kurt Zouma, Andreas Christensen, Antonio Rüdiger en Fikayo Tomori, die afgelopen seizoen 54 tegengoals kregen in de Premier League, bij de hand nemen.

Het was altijd al een droom van Silva om in de Premier League te spelen. "Ik ben zo blij", reageert hij op de website van Chelsea. Technisch directeur Marina Granovskaia: "We hebben geen twijfel over zijn kwaliteiten. Hij presteert al jaren op het hoogste niveau."

PSG-trainer Thomas Tuchel was naar verluidt allesbehalve blij met het vertrek van Silva. "Thiago, bedankt voor deze acht gedenkwaardige jaren. Je zult voor altijd een van de beste spelers in de geschiedenis van de club zijn, je legendarische status bij Paris Saint-Germain zal voor altijd duren", meldde PSG-president Nasser Al-Khelaïfi deze week.