'Rakitic kiest voor transfer, levert salaris in en opent Barcelona-uittocht'

'Rakitic kiest voor transfer, levert salaris in en opent Barcelona-uittocht'

28-08-2020 13:13
2

Ivan Rakitic is bezig aan zijn laatste dagen als speler van FC Barcelona. Europa League-winnaar Sevilla haalt de Kroatische middenvelder (32) terug naar Andalusië, meldt Diario SPORT.

Rakitic kreeg een jaar geleden te horen dat hij mag vertrekken bij Barça, maar weigerde de handdoek in de ring te gooien. Na de komst van trainer Ronald Koeman en de aangekondigde renovatie van de selectie, kiest hij echter eieren voor zijn geld.

Barça eist vijf à tien miljoen euro voor Rakitic. Dat zijn bedragen die Sevilla bereid is te betalen, meldt SPORT. Mogelijk bereiken de twee clubs deze week nog een akkoord. Rakitic kan voor drie of vier seizoenen tekenen en levert fors in: Sevilla betaalt hem naar verluidt 3,7 miljoen euro per jaar, terwijl hij in Camp Nou nog meer dan het dubbele (7,8 miljoen) verdiende.

Rakitic verhuisde in 2014 van Sevilla naar Barcelona, maar maakte er nooit een geheim van ooit terug te willen keren. In Sevilla leerde hij ook zijn vrouw kennen. Het Barça-contract van de middenvelder liep nog één seizoen door.