'Verder overleg over BeNeLiga: België en Nederland willen tien Europese tickets'

'Verder overleg over BeNeLiga: België en Nederland willen tien Europese tickets'

27-08-2020 19:00 Laatste update: 19:07
26

Verschillende clubs uit de Eredivisie en Belgische Jupiler Pro League komen vrijdag weer bijeen om over een mogelijke oprichting van een BeNeLiga te praten. Verschillende knelpunten, waaronder de verdeling van de Europese tickets, komen dan aan bod.

Op het moment beschikken België en Nederland over vijf Europese tickets per land, maar mochten de competities samensmelten bestaat er een mogelijkheid dat er Europese tickets ingeleverd moeten worden. Het is nog niet bekend hoe de UEFA denkt over deze situatie: grote Europese competities (Duitsland, Engeland, Spanje) krijgen zeven Europese tickets.

De NOS weet echter dat er intern al gesproken wordt over tien Europese tickets, mocht er een BeNeLiga opgericht worden. Het gaat hierbij niet om de tien hoogst geklasseerde clubs in die BeNeLiga, maar om vijf tickets voor Nederlandse clubs en vijf tickets voor Belgische clubs. Uiteraard wordt er hierbij wel gekeken naar de eindstand van de competitie.

Het overleg, dat vrijdagochtend op 11:00 uur begint, wordt bezocht door directeuren van de Belgische en Nederlandse clubs. Ook vertegenwoordigers van onderzoeksbureau Deloitte, de KNVB, de Eredivisie, Jupiler Pro League en de Belgische voetbalbond zijn aanwezig.