Bolat moet eerste drie Europese matchen bij KAA Gent aan zich voorbij laten gaan

Bolat moet eerste drie Europese matchen bij KAA Gent aan zich voorbij laten gaan

27-08-2020 18:22 Laatste update: 21:00
7

Sinan Bolat verdedigt de komende twee seizoenen de kleuren van KAA Gent. De Turkse Belg wordt hoogstwaarschijnlijk de nummer één van de Buffalo's, maar hij zal wel de eerste drie Europese wedstrijden van zijn nieuwe ploeg moeten missen.

Bolat moet immers nog een schorsing van drie wedstrijden uitzitten na het duel van vorig seizoen in de voorronde van de Europa League tegen AZ. In de terugmatch leek de Great Old op weg naar de groepsfase van de Europa League, tot AZ in de laatste minuut gelijkmaakte en tijdens de verlengingen op en over Antwerp ging (4-1). Antwerp eindigde het duel met negen spelers, na rode kaarten voor Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Zé.

Een deel van de aanhang van Antwerp greep de dreigende uitschakeling aan om vuurwerk af te steken en voorwerpen op het veld te gooien. Hetzelfde duel kostte Antwerp-doelman Sinan Bolat een schorsing van drie Europese wedstrijden omdat hij zich 'beledigend en agressief' gedroeg tegenover het scheidsrechterskorps. 

De Turkse Belg zal daardoor dus zijn eerste drie Europese duels bij Gent vanuit de tribune moeten bekijken. Aanstaande maandag wordt er geloot voor de derde voorronde van de Champions League, waar de Buffalo's reekshoofd zijn. AZ Alkmaar, Rapid Wenen en PAOK zijn de mogelijke tegenstanders. Als Gent wint, dan is het sowieso al zeker van de poulefase in de Europa League. Voor een avontuur in de Champions League moet het ook de vierde voorronde nog doorspartelen.