OFFICIEEL: Gent kondigt Bolat aan als vervanger voor Kaminski

OFFICIEEL: Gent kondigt Bolat aan als vervanger voor Kaminski

Gepubliceerd: donderdag 27 augustus 2020 om 17:40do 27-08-2020 om 17:40

Laatste update: donderdag 27 augustus 2020 om 17:58do 27-08-2020 om 17:58

Sinan Bolat moet het tij helpen keren in de Ghelamco Arena. KAA Gent heeft de komst van de doelman officieel aangekondigd. Hij volgt er Thomas Kaminski op, die naar Blackburn Rovers is verkast.

Bolat legde eerder op de dag al zijn medische proeven af en dus was het enkel nog afwachten of er niets verontrustends aan het licht zou komen. Dat blijkt niet het geval te zijn. Gent laat op haar website weten dat de kersverse aanwinst voor twee seizoenen getekend heeft. Welk rugnummer hij zal dragen, is nog niet duidelijk.

Voor de 31-jarige Bolat wordt Gent al zijn vijfde club uit de Jupiler Pro League, na eerder de kleuren van KRC Genk, Standard Luik, Club Brugge en Royal Antwerp FC verdedigd te hebben. Een uniek kwintet is dat. Bij The Great Old maakte de Turkse Belg de voorbije drie jaar het mooie weer. Intensieve onderhandelingen leidden echter niet tot een nieuwe verbintenis, waarop beide partijen besloten om uit elkaar te gaan. Nu wordt de doelman in Gent herenigd met ex-collega's Dino Arslanagic en Laszlo Bölöni.

In Gent moet Bolat de strijd aangaan met Davy Roef en, in mindere mate, Colin Coosemans. De routinier lijkt echter niet naar de Ghelamco Arena af te zakken om tweede viool te spelen. Van Kaminski heeft hij alvast geen last meer: die vertrok eerder deze week naar Blackburn. De Buffalo's, die de competitie met een dramatische nul op negen begonnen, hadden niet langer het volste vertrouwen in hun vorige sluitstuk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws