Clubs maken zich op voor publiek: Sint-Truiden gaat tot 2000 supporters

Clubs maken zich op voor publiek: Sint-Truiden gaat tot 2000 supporters

27-08-2020 17:27
5

Nu de coronamaatregelen wat versoepeld zijn, mogen de Belgische voetbalclubs weer supporters ontvangen. De overheid stond zelfs een uitzondering toe op de algemene beperking tot 400 aanwezigen. Sint-Truiden en Royal Excel Moeskroen hebben alvast laten weten hoe ze hun zaakjes willen aanpakken.

Het eerste duel dat STVV weer mét fans zal afwerken, is dat tegen Royal Antwerp FC op zondag 13 september. Na overleg met de lokale instanties hebben de Kanaries een overeenkomst gesloten. Per tribune zullen 400 supporters plaats mogen nemen. Voor tribune Oost, die groter is, zijn dat er zelfs 800. In totaal zullen zo 2000 gegadigden welkom zijn.

De vraag luidt natuurlijk: hoe wordt bepaald wie aanwezig mag zijn? STVV heeft alvast besloten dat iedereen die zijn abonnement na 26 augustus kocht, geen kans meer maakt om erbij te zijn. Zij moeten mikken op het duel met KV Kortrijk, in het weekend van 2 oktober. Wie daarvoor al een seizoenskaart in huis haalde, zal persoonlijk op de hoogte worden gebracht.

Moeskroen
Ook in Henegouwen legt men de fundamenten om weer publiek te mogen verwelkomen. Moeskroen laat weten dat het al in overleg is gegaan met de lokale autoriteiten. Het heeft al een protocol opgesteld, maar dat moet nog goedgekeurd worden. Net als STVV hopen Les Hurlus alle abonnementenhouders weer toe te laten.