Beerschot roept fans op om 10.000 euro te verzamelen voor 'Bronzen Rik'

Beerschot roept fans op om 10.000 euro te verzamelen voor 'Bronzen Rik'

27-08-2020 16:02
6

Het gaat K. Beerschot V.A. voor de wind. De Ratten zitten eindelijk weer in Eerste Klasse A en prijken daar na drie speeldagen zowaar aan kop. In de huidige flow hoopt de club om een oud project weer tot leven te wekken. Doelstelling: een standbeeld bouwen voor Rik Coppens!

Via de eigen kanalen laat Beerschot weten dat de plannen om een eerbetoon aan Coppens weer op tafel liggen. De rasechte Antwerpenaar, een legende op het Kiel en één van de beste Belgische voetballers aller tijden, overleed in februari 2015. De 'Bronzen Rik' moet mede bekostigd worden door de fans. Initiatiefnemer Jean Rylant heeft 10.000 euro nodig.

Rylant maakt de aanhang alvast warm voor het project. "Ik vind het belangrijk dat Rik Coppens blijft leven in ons stadion", vertelt hij op de Beerschot-website. "En hoe kan dat beter en mooier dan met een bronzen borstbeeld. Het zou toch fantastisch zijn dat elke supporter die binnenkomt onze Rik ziet."

In andere landen gebeurt het wel vaker dat een clubicoon vereeuwigd wordt. "Ik zag deze week nog dat er aan het stadion van Ajax een standbeeld onthuld werd van Johan Cruijff. Zoiets moeten wij toch ook kunnen!", maakt Rylant zich sterk.