Reden afwezigheid Batshuayi bij Rode Duivels bekend: 'In quarantaine door corona'

Reden afwezigheid Batshuayi bij Rode Duivels bekend: 'In quarantaine door corona'

27-08-2020 12:28 Laatste update: 12:29
3

Roberto Martinez doet de komende weken verrassend geen beroep op Michy Batshuayi bij de Rode Duivels. Er werden heel wat vragen gesteld bij die beslissing, maar de reden voor de afwezigheid van Batshuayi is nu bekend.

Het Engelse The Telegraph meldt dat er bij Chelsea FC momenteel een heuse 'coronaschrik' is. Maar liefst acht jongens verblijven momenteel in quarantaine. Eén van die spelers is Michy Batshuayi, die de komende veertien dagen zijn plek van residentie niet mag verlaten. Dat betekent dus ook dat Batshuayi niet kan spelen voor de Rode Duivels.

Mason Mount, Fikayo Tomori, Tammy Abraham, Christian Pulisic, Jorginho, Ross Barkley, Emerson en Batshuayi zijn de acht spelers die momenteel in quarantaine zitten. Bij zes van de acht jongens in quarantaine bij Chelsea werd ook corona vastgesteld. De twee anderen zitten in quarantaine omdat ze contact hebben gehad met de anderen. Welke spelers het virus ook hebben, is niet bekend.

Naast Batshuayi is ook Christian Benteke een opvallende afwezige in de selectie. Hij mag net zoals Batshuayi Engeland niet uit door het coronaprotocol. De spits van Crystal Palaceonderging eerder deze week nog een negatieve coronatest. Zolang er geen tweede test heeft plaatsgevonden, mag hij echter niet naar België reizen. De kans bestaat dus dat Benteke later toch nog wordt opgeroepen voor de Rode Duivels.