'Martinez heeft zijn vervanger voor Kompany bij de Rode Duivels gekozen'

'Martinez heeft zijn vervanger voor Kompany bij de Rode Duivels gekozen'

27-08-2020 12:15
8

Door het afscheid van Vincent Kompany komt er nu een plaatsje vrij in de selectie van de Rode Duivels. Er moet dus ook een vervanger gevonden worden voor het centrum van de verdediging. Bondscoach Roberto Martinez heeft die al gevonden.

Voor de wedstrijden tegen Denemarken en IJsland haalde Martinez geen nieuwe verdedigers in de selectie. Ook Zinho Vanheusden niet, die nochtans in de selectie werd verwacht. Volgens Sport/Voetbalmagazine gelooft Martinez echter enorm in Dedryck Boyata, die momenteel uitkomt voor Hertha BSC. De verdediger kon afgelopen seizoen indruk maken op Martinez.

'Hij is in de ogen van de bondscoach een van de sterkste verdedigers van de Bundesliga', schrijft het weekblad. 'In afwachting van het rijper worden van Bornauw of Vanheusden of wie weet een positieswitch van Denayer of Dendoncker (nu eerder de buitenste verdedigers in een verdediging met drie) is Boyata straks op het EK weer een van de kandidaten voor het hart van de defensie van de Rode Duivels', klinkt het.