Kompany zet ambitie kracht bij: Dit is een kantelpunt

Kompany zet ambitie kracht bij: "Dit is een kantelpunt"

26-08-2020 17:23
11

RSC Anderlecht en Vincent Kompany keken afgelopen weekend in extremis tegen een gelijkspel aan tegen Moeskroen. De coach zag goeie dingen, maar die werden ondergesneeuwd door de twee verloren punten. De aankomende wedstrijden noemt Kompany "een kantelpunt".

"We hebben veel dingen heel goed gedaan", analyseert hij de partij met Moeskroen. "Die late gelijkmaker heeft niet veel veranderd aan mijn analyse. Tot diep in het slot hebben we veel goed gedaan, maar in de zone van de waarheid misten we frisheid. Voorin mogen mijn spelers risico’s nemen, ze moeten dat zelfs doen. De late tegengoals hebben we deze week besproken. Ik heb de spelers beelden getoond, we hebben het uitgebreid besproken. Dit maakt deel uit van het leerproces van de jongeren", wordt Kompany geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Anderlecht staat voorlopig zesde met een 5 op 9. Ondanks twee gelijke spelen verloor paars-wit nog niet en is het bij de meest scorende ploegen in 1A. De motivatie om het nog beter te doen, is alvast aanwezig bij Kompany en co. "We willen elke wedstrijd winnen. Dan zal de situatie (in de stand) er iets rooskleuriger uitzien. Nu zitten wat op een kantelmoment, wat tussen twee vuren. Maar ik wil deze ploeg vooral op een bepaalde manier laten voetballen. En ik ben ervan overtuigd dat die manier de beste is om tot resultaten te leiden. Daar wijken we dus niet van af."