'Barcelona kijkt in zoektocht naar Suárez-opvolger 350 kilometer zuidwaarts'

'Barcelona kijkt in zoektocht naar Suárez-opvolger 350 kilometer zuidwaarts'

26-08-2020 16:10
7

FC Barcelona denkt aan een verrassende vervanger voor Luis Súarez. Volgens Cadena SER heeft de Catalaanse grootmacht zich gemeld voor Valencia-spits Maxi Gómez.

Suárez werd deze week aan de kant geschoven door Ronald Koeman, die in samenwerking met de clubleiding bezig is aan een grondige renovatie. In de zoektocht naar een betaalbare opvolger, is Barça uitgekomen in Valencia: Gómez staat op het verlanglijstje.

Het is na het vertrek van clubicoon Dani Parejo naar Villarreal geen geheim meer dat alle spelers van het noodlijdende Valencia in de uitverkoop staan. Gómez geldt daardoor als goedkope optie voor Barcelona. Hoeveel de Uruguayaan moet kosten, wordt niet gemeld.

Gómez, die een middelmatig seizoen achter de rug heeft in La Liga, kwam twee jaar geleden voor vijftien miljoen euro, plus twee spelers die de omgekeerde weg bewandelden, over van Celta de Vigo. In zijn contract staat een ontspanningsclausule van 140 miljoen euro.

Afgelopen seizoen was Gómez goed voor competitietreffers, waarvan drie tegen Barcelona. Het is onbekend of de interesse van Barça uit de koker van Koeman komt. Internazionale-spits Lautaro Martínez genoot aanvankelijk de voorkeur, maar hij lijkt financieel onhaalbaar.