Benteke en Batshuayi mogelijk toch opgeroepen, Martinez laat deur op een kier

Benteke en Batshuayi mogelijk toch opgeroepen, Martinez laat deur op een kier

26-08-2020 13:00
3

Michy Batshuayi en Christian Benteke werden dinsdag niet opgenomen in de ruime selectie van Roberto Martinez. Volgens Het Laatste Nieuws liet hij wel de deur op een kier. De twee aanvallers kunnen alsnog opgeroepen worden.

Door het coronaprotocol mogen Batshuayi en Benteke Engeland nog niet uit. Doordat ze net terug zijn uit vakantie moeten beide aanvallers de volgende dagen in quarantaine zitten. Gisteren liet Martinez al verstaan dat zijn beslissing weinig met voetbal te maken had. ““Het heeft te maken met de timing van deze interlands. Na contact te hebben gehad met hun clubs bleek dat het voor hen onmogelijk is om zich hier volgende week te melden”, zei hij op de persconferentie.

Benteke werd afgelopen week al eens negatief getest, maar enkel als een tweede test negatief is mag hij afzakken naar het trainingskamp in Tubize. “Als alles goed gaat, zullen ze misschien later in deze interlandperiode beschikbaar zijn”, zei Martinez. Het is dus mogelijk dat nog twee aanvallers aansluiten in de voorbereiding van de interland tegen IJsland.