'Trainer zei 'neen' tegen Club Brugge en KRC Genk en koos voor bondscoachschap'

'Trainer zei 'neen' tegen Club Brugge en KRC Genk en koos voor bondscoachschap'

26-08-2020 11:52
4

Een jaar geleden was Kasper Hjulmand een poos nieuws in België. De Deen kon immers de nieuwe trainer van RSC Anderlecht worden. Nu blijkt dat ook KRC Genk en Club Brugge concrete interesse in Hjulmand hadden.

Voor de komst van Vincent Kompany in 2019 zocht Anderlecht naar een echte opvolger voor Fred Rutten. Paars-wit wilde immers niet door met ad interim Karim Belhocine als T1. Al snel dook de naam van Hjulmand op bij paars-wit. De Deen flirtte openlijk met Anderlecht en de liefde leek ook wederzijds, maar uiteindelijk kwam het niet tot een deal.

Nu blijkt uit een nieuw boek van journalist Morten Glinvad dat ook KRC Genk en Club Brugge Hjulmand wilden aantrekken. Club Brugge ontkende destijds dat de Deen in beeld was als opvolger van Ivan Leko en koos voor Philippe Clement als T1. Genk zocht dan weer iemand om Clement op te volgen en koos later voor Felice Mazzu.

Hjulmand zelf bedankte voor de aanbiedingen van KRC Genk en Club Brugge en ging aan de slag als Deens bondscoach. 'Hij bekeek het onderlinge duel tussen Club Brugge en Genk, maar hij voelde dat bondscoach zijn van zijn eigen land voor hem meer betekende', staat erin het boek.