Ajax bevestigt nakend vertrek van Marin: Als het papierwerk in orde komt

Ajax bevestigt nakend vertrek van Marin: "Als het papierwerk in orde komt"

25-08-2020 23:02
2

Razvan Marin is op weg naar de uitgang van Ajax. Dat bevestigde directeur spelersbeleid Marc Overmars tegenover Ziggo Sport. Het Italiaanse Cagliari lijkt zijn nieuwe club te worden.

Volgens meerdere media uit Nederland en Italië is het zo goed als zeker: Marin gaat weg bij Ajax. "Die kans is vrij groot, als het papierwerk in orde komt", vertelde Overmars voor de camera van Ziggo Sport.

Marin kwam in 2019 voor ruim twaalf miljoen euro over van Standard Luik, maar wist zelden te overtuigen in Amsterdam. Zijn contract loopt nog tot 2024, waardoor inzet op een hoge transfersom.

Hoe hoog het transferbedrag precies uit gaat vallen, zal echter nog moeten blijken. Ajax tastte één jaar later diep in de buidel en haalde Marin naar Amsterdam: de international van Roemenië kwam echter nooit uit de verf.

De 24-jarige middenvelder zal voorlopig op zeventien Ajax-optredens blijven staan: na de jaarwisseling werd hij alleen in de KNVB Beker ingezet. Bij Cagliari hoopt hij zijn carrière te herlanceren, mogelijk aan de zijde van Radja Nainggolan.