KAA Gent krijgt uitstekend nieuws in Champions League-voorrondes

KAA Gent krijgt uitstekend nieuws in Champions League-voorrondes

25-08-2020 21:45 Laatste update: 21:55
18

KAA Gent zal reekshoofd zijn in de derde voorronde van de Champions League. PAOK heeft in de tweede voorronde namelijk Besiktas uitgeschakeld met 3-1. KAA Gent schuift daarom door naar de geplaatste ploegen. 

KAA Gent moest hopen op een verlies van Besiktas om zo de moeilijkste ploegen te vermijden in de derde voorrondes. Het gaat dan concreet om Benfica en Dinamo Kiev. De tegenstander in de derde voorronde komt uit het rijtje Viktoria Plzen, Rapid Wien, PAOK, AZ Alkmaar en Lokomotiva Zagreb.

KAA Gent heeft zo op papier meer kans om de vierde voorronde te halen, waar het waarschijnlijk geen reekshoofd zal zijn. Eén troost: als KAA Gent zou verliezen in de laatste voorronde, dan is het wel automatisch geplaatst voor de poulefase van de Europa League. Die is financieel echter een pak minder lucratief.

Als KAA Gent wél in de Champions League raakt zou zelfs het een pot hoger kunnen uitkomen dan Club Brugge. De Europese coëfficient van KAA Gent ligt namelijk veel hoger: 39.500 tegenover 28.500 voor Club Brugge.