Bijna elf jaar na Witsel-Wasilewski: Hij deed het zeker niet bewust

Bijna elf jaar na Witsel-Wasilewski: "Hij deed het zeker niet bewust"

25-08-2020 16:39
26

Op 30 augustus 2009 stond het Belgisch voetbal even stil wanneer Axel Witsel zijn voet plant op het been van Marcin Wasilewski. Jelle Van Damme, destijds speler van RSC Anderlecht en nadien ook van Standard Luik, blikt terug op die gebeurtennis.

Dat het met harte is, valt – logischerwijs – te betwijfelen. “Dat zijn vieze beelden, ik kijk er ook niet graag naar. Ik heb ze niet veel gezien, bewust”, vertelt Van Damme bij Eleven Sports. De verdediger speelde van 2006 bij paars-wit en weet dus goed wat de onderlinge vete met de Rouches betekent. Witsel, 20 jaar op dat moment, vatte dit vijandschap in een flits van een seconde samen.

“Ik ken Witsel ook en hij heeft dat zeker niet bewust gedaan”, aldus Van Damme. “Zoiets doe je niet expres. Maar achteraf denk ik wel dat hij zodanig is ‘opgefokt’ dat dit is kunnen gebeuren. Als je tegen een jonge gast van 18-19 jaar voor zo’, match zegt: ik wil bloed aan de paal zien, trek je voet niet terug, het is jij of hem,…”

Wasilewski, veertig jaar inmiddels, zit zonder club. De Poolse bonk gaf recentelijk wel aan dat hij zijn voetbalschoenen nog niet aan de haak wilde hangen.