Geen selectie voor Benteke en Batshuayi, Martinez: Het is geen voetbalbeslissing

Geen selectie voor Benteke en Batshuayi, Martinez: "Het is geen voetbalbeslissing"

25-08-2020 15:37
5

Roberto Martinez maakte dinsdagmiddag zijn selectie voor de aankomende duels in de Nations League bekend. Onder hen vinden we met Jérémy Doku en Landry Dimata twee aanvallende debutanten, terwijl Michy Batshuayi en Christian Benteke niet tot de 23 namen behoren.

Over die laatste twee was Martinez kort. Zo had hij contact gehad met de beide clubs, respectievelijk Chelsea en Crystal Palace, en werd hem verteld dat de spelers het trainingskamp best niet konden verlaten en dat ze beter niet konden reizen. "Het is geen voetbalbeslissing", zei hij op de persconferentie.

Benteke zou volgens Martinez nog zeker tot de toekomstplannen van de bondscoach behoren. Batshuayi kreeg daarentegen geen soortgelijke, bemoedigende woorden. "Hij heeft een moeilijk seizoen gehad, maar heeft veel krediet door wat hij eerder deed voor de nationale ploeg."

Wat vast staat, is dat beide spitsen er geen al te best jaar hebben op zitten. Benteke kwam bij Crystal Palace aan dertien basisplaatsen. Hij scoorde twee goals en gaf één assist. Batshuayi heeft geen toekomst meer bij Chelsea. Hij startte er amper en wordt daardoor al enkele maanden in verband gebracht met mogelijke nieuwe werkgevers.