Joos ziet voetbal definitief veranderen: Zoals McEnroe en Ivanisevic in tennis

Joos ziet voetbal definitief veranderen: "Zoals McEnroe en Ivanisevic in tennis"

25-08-2020 11:18
10

Bayern München sleepte de Champions League in de wacht na een erg overtuigend parcours. De eclatante 8-2-zege tegen FC Barcelona werd gevolgd door een soberdere 1-0 in de finale met Paris Saint-Germain, al toonde de Rekordmeister ook daar haar enorme sterkte. Filip Joos meet de finale zelfs historische proporties toe.

"Ik denk dat we naar deze finale later terugkijken en gaan zeggen dat hier het definitief gekanteld is", deelt Joos zijn visie in Extra Time. Vooral het fysieke aspect overheerst. "Dat het belangrijker is geworden wat je doet bij balverlies, dan bij balbezit. Bayern heeft fantastische voetballers, maar ik zat bij momenten geschrokken te kijken." Onder meer het indrukwekkend gespierde lichaam van Leon Goretzka diende als voorbeeld.

"Ik vroeg me af of dit nog dezelfde sport is. Het is fantastisch, maar tegelijk zal je maar Neymar zijn", plaatst Joos vraagtekens bij de toekomst van de meer frivole voetballers. "En als je de finale zag, snap je ook waarom het team van Messi acht goals kan binnen krijgen. Waarom je er makkelijk acht kan binnen krijgen."

Tennisevolutie?
Kracht boven techniek dus, is dat de toekomst van het voetbal? Joos maakt alvast het bruggetje met het tennis. "Wij komen uit de tijd dat we John McEnroe zagen spelen met veel gevoel op Wimbledon. Daarna kwam Goran Ivanisevic, die finales won op kracht. Misschien was tennis al vroeger in die evolutie."

"Oké, daarna kwam Federer wel terug enzo, maar je krijgt het gevoel dat je er niet meer komt als je niet een lichaam hebt zoals bijvoorbeeld Goretzka. Het is bijna angstaanjagend. Het is steeds atletischer en atletischer", besluit de journalist.