Belgische keeper gaat strijd aan met nummer één: Dat staat nergens op papier'

Belgische keeper gaat strijd aan met nummer één: "Dat staat nergens op papier'

Gepubliceerd: dinsdag 25 augustus 2020 om 11:11di 25-08-2020 om 11:11

Jorn Brondeel verruilde FC Twente medio augustus voor Willem II en komt heel wat oude bekenden tegen. De 26-jarige geboren Wetteraar kent concurrent Robbin Ruiter en keeperstrainer Harald Wapenaar al langer, vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Brondeel speelt sinds 2016 in Nederland en is zijn nieuwe collega's al vaker tegengekomen. "We kwamen elkaar toevallig tegen in Las Vegas", vertelt hij over zijn eerste ontmoeting met Ruiter. "Sindsdien hebben we altijd contact gehouden. Nu staan we samen onder contract bij Willem II. We hebben een prima verstandhouding. Dat is het positieve in dit verhaal."

Ook Wapenaar is een bekende van de Oost-Vlaming: de twee werkten samen bij Lierse SK. "Wapenaar is de rode draad in mijn transfer", aldus Brondeel, die mocht vertrekken bij FC Twente. "Ik had er een doorlopend contract. Om van die verplichtingen af te zijn wilde FC Twente me best laten gaan. Je weet hoe het werkt. Dan worden er contacten gelegd. We zijn gaan praten en zijn eruit gekomen."

Brondeel was bij FC Twente reserve achter Joël Drommel en mag nu met Ruiter gaan knokken om een basisplek. Onze landgenoot durft die strijd aan. "Ik weet dat ze Robbin van PSV gehaald hebben als nummer één. Maar dat ben je niet, dat moet je tonen. Het staat nergens op papier."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws