Breaking news

Charleroi wint op STVV en komt op twee punten van Anderlecht

VP Statistiek: 0, 6, 21 en 270, de opvallendste cijfers van speeldag 3

VP Statistiek: 0, 6, 21 en 270, de opvallendste cijfers van speeldag 3

Gepubliceerd: dinsdag 25 augustus 2020 om 10:30di 25-08-2020 om 10:30

Laatste update: dinsdag 25 augustus 2020 om 17:42di 25-08-2020 om 17:42

Beerschot en Charleroi zijn na drie speeldagen de ietwat verrassende leiders in onze vaderlandse competitie. Andere opvallendheden lijsten wij bij VoetbalPrimeur.be wekelijks op. Vandaag, de meest in het oog springende cijfers van speeldag 3.

0 punten: Ambitieuze Buffalo’s op de dool
Nee, het is niet het seizoenbegin van KAA Gent. Nadat eerder al STVV (2-1) en KV Kortrijk (1-2) nipt te sterk waren, won afgelopen weekend ook Royal Antwerp FC met het kleinste verschil van de Buffalo’s. Nieuwbakken coach Laszlo Bölöni kon het tij – niet geheel onlogisch – op twee dagen tijd niet keren. Een 0 op 9 is de pijnlijke waarheid voor een ambitieus Gent. Dat de club na drie speeldagen nog steeds met lege handen achterblijft, werd in de aanloop naar dit seizoen door niemand geopperd. Gent moest en zou de concurrent van Club Brugge worden voor de titel, maar dat feestje gaat vooralsnog – voor geen van beiden – door. "Het doet pijn, niemand had dit zien aankomen", kon een verdwaalde Sven Kums nog net uitbrengen.

21 treffers: Weinig scorende topclubs
Het billijke 0-0-gelijkspel tussen Standard en KRC Genk bracht het gebrek aan scorend vermogen van de Belgische topclubs duidelijk in beeld. Het scoreloos treffen was dan ook geen toeval. De G5 lijkt hun start collectief gemist te hebben, al hangt dat natuurlijk van team tot team af. Toch kwamen ze samen veel minder aan scoren toe dan de afgelopen jaren het geval was op de openingsspeeldagen. We maken de rekensom: dit seizoen scoorden de ploegen uit de G5+Antwerp samen 21 goals. Dat terwijl ze de laatste drie seizoenen - waarin ook Antwerp dus deelnam - goed waren voor respectievelijk 39, 39 en 29 doelpunten. Een duidelijk verschil.

De meest scorende (top)ploegen tot nu toe? Daar vinden we Anderlecht, Zulte Waregem en promovendus Beerschot met elk zes treffers. Zij laten de 'G6'-teams op een relatief ruime achterstand van minstens twee doelpunten. Paars-wit liet in het seizoen 2017-2018 zien dat goed begonnen slechts half gewonnen is. Het scoorde destijds amper één goal tijdens de eerste drie speeldagen, maar eindigde de reguliere competitie wel netjes op de tweede plaats. Opmerkelijk: Standard staat momenteel derde (en eerste van de topclubs), maar scoorde slechts drie keer. Een ingetomen start, het lijkt een gewoonte te worden bij de Rouches, die twee van de laatste drie seizoenen gemiddeld 'maar' eenmaal per match raak troffen.

270 speelminuten: Perfect rapport al van de baan
Afgelopen speeljaar tekenden slechts drie spelers in heel de Jupiler Pro League present voor een perfect rapport, zonder enige absentieminuten. Dit drietal bestond louter uit doelmannen. Nu, na drie speeldagen, vallen er al enkele keepers uit de boot. Zij mochten – elk om hun eigen redenen - minder dan 270 minuten op hun naam schrijven. Zo stonden bij Gent met Thomas Kaminski en Davy Roef al twee doelwachters tussen de palen. Die eerste nam de openingsspeeldag voor zijn rekening, maar verlaat het 'dolend schip' nu voor een opdracht over het Kanaal. Ook OH Leuven speelde al twee heren uit onder de lat: de van Leicester City gehuurde Daniel Iversen kwam er in de plaats van Darren Keet. Dezelfde dag van de overstap van Iversen kwam Thomas Didillon over naar Cercle Brugge, waar hij vanaf speeldag 2 in doel staat. Ooh ja, de drie laureaten van vorig seizoen zitten nog allen op recordkoers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws