'Marin-transfer bijna rond, Ajax verdient groot deel van aankoopbedrag terug'

'Marin-transfer bijna rond, Ajax verdient groot deel van aankoopbedrag terug'

25-08-2020 09:04
6

De ontwikkelingen rondom Razvan Marin zijn in een stroomversnelling geraakt. Volgens De Telegraaf is de Roemeense Ajacied hard op weg naar Sardinië: zijn transfer naar Cagliari 'nadert zijn ontknoping'.

Marin kwam in 2019 voor ruim twaalf miljoen euro over van Standard Luik, maar wist zelden te overtuigen in Amsterdam. Zijn contract loopt nog vier jaar door, waardoor Ajax-directeur Marc Overmars heeft ingezet op een hoge afkoopsom. Volgens De Telegraaf gaat dat ook lukken: Ajax lijkt een groot percentage van de eerder betaalde transfersom terug te gaan verdienen.

Hoe hoog het transferbedrag precies uit gaat vallen, zal echter nog moeten blijken. Marin speelde zich in de zomer van 2018 – tijdens de Champions League-wedstrijden tussen Standard Luik en Ajax – in de kijker bij trainer Erik ten Hag. Ajax tastte één jaar later diep in de buidel en haalde Marin naar Amsterdam: de international van Roemenië kwam echter nooit uit de verf.

De 24-jarige middenvelder zal voorlopig op zeventien Ajax-optredens blijven staan: na de jaarwisseling werd hij alleen in de KNVB Beker ingezet. Bij Cagliari hoopt hij zijn carrière te herlanceren, mogelijk aan de zijde van Radja Nainggolan.