Van Gaal onthult welke tien topspelers hij naar Manchester United wilde halen

Van Gaal onthult welke tien topspelers hij naar Manchester United wilde halen

25-08-2020 08:01
5

Louis van Gaal zette vlak na zijn aanstelling als manager van Manchester United hoog in en wilde meerdere topnamen naar Old Trafford halen. Een aantal namen is al eerder genoemd, maar Van Gaal noemt nu ook andere spelers.

Van Gaal moest Manchester United weer naar de top van Engeland loodsen, maar naar verluidt was hij niet blij met de daadkracht van de club op de transfermarkt. Grote namen konden niet worden gehaald.

"Ik wilde Robert Lewandowski, maar toen dit lastig bleek probeerde ik Gonzalo Higuaín te halen", zegt Van Gaal (69) tegen FourFourTwo. "Voor ik tekende, sprak ik ook met de clubleiding over Neymar. Als je bij United zit, moet je grot denken. Hij was ook in commercieel opzicht interessant, bijvoorbeeld bij de verkoop van shirts. En ik wilde snelle vleugelaanvallers hebben. Om die reden probeerde ik Sadio Mané en Riyah Mahrez te halen."

Meer namen stonden op het verlanglijstje van Van Gaal. "Thomas Müller stond ook op mijn wensenlijst en als centrale middenvelder wilde ik N'Golo Kanté. Ik heb zelfs geprobeerd om James Milner te halen. Hij was destijds al wat ouder, maar hij was erg multifunctioneel en had leiderschapskwaliteiten."

"Achterin wilde ik Sergio Ramos en Mats Hummels, omdat onze verdediging niet het sterkste was in van achteruit opbouwen. Dat waren mijn topdoelwitten, maar we konden er geen een krijgen", zegt Van Gaal. "Ik weet niet waarom, want als manager was ik niet betrokken bij de onderhandelingen. Toen ik vertrok eindigden spelers als Mahrez en Kanté bij Manchester City en Chelsea, terwijl United ze niet kon krijgen. Dat vond ik erg opmerkelijk."

Van Gaal werd in de zomer van 2016 ontslagen door United.