Degelijke Lamkel Zé niet omhoog geprezen: Wil hem geen complimenten geven

Degelijke Lamkel Zé niet omhoog geprezen: "Wil hem geen complimenten geven"

24-08-2020 17:44 Laatste update: 17:49
3

Royal Antwerp FC won zaterdag met 1-0 van KAA Gent en bezegelde daarmee het lot van de 0 op 9 van de Buffalo’s. Achteraf was Antwerp-coach Ivan Leko tevreden over het resultaat, maar haalde hij wederom aan dat er nog versterkingen moeten bijkomen in de Bosuil. Ook liet hij uitschijnen dat Didier Lamkel Zé zijn pluimen aan het terugwinnen is, al wil Leko dat niet met zoveel woorden zeggen.

De vraag naar een bredere kern en dus extra versterkingen klonk luid na de zege tegen Gent. Toch gaf Leko aan dat een ploeg opstellen, en de keuzes die daar bij horen, niet zijn sterkte kant zijn. "Da’s het moeilijkste voor mij, want ik jour niet van constant wisselen", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Het idee is om 16, 17 titularissen te hebben en daar elke match de besten van te gebruiken", legt Leko uit. "Niet de 11 die starten, maar die 16, 17 jongen zullen de resultaten bepalen."

De Kroatische oefenmeester heeft het in gesprek met het dagblad niet over bepaalde spelers, al lijkt Lamkel Zé wel één van hen. "Ik wil hem niet te veel complimenten geven", houdt Leko de kerk in het midden. "De uitdaging is om hem mee in ons verhaal te houden. Ik ben blij met wat ik zie van hem, maar dat betekent niet dat het morgen niet weer feest zal zijn voor jullie, journalisten…"