'Marin (ex-Standard) wil weg bij Ajax en kan ploegmaat worden van Nainggolan'

'Marin (ex-Standard) wil weg bij Ajax en kan ploegmaat worden van Nainggolan'

24-08-2020 16:25
6

In navolging van Voetbal International en De Telegraaf meldt ook Gianluca Di Marzio dat Razvan Marin mogelijk vertrekt bij Ajax. Cagliari wil de Roemeen hebben, maar heeft wel concurrentie van andere clubs.

Cagliari heeft zich recentelijk bij Ajax gemeld voor Marin, die niet in de plannen van trainer Erik ten Hag voorkomt. De middenvelder wil zelf ook vertrekken uit Amsterdam, meldt Di Marzio.

Marin werd vorig jaar voor ongeveer twaalf miljoen euro overgenomen van Standard Luik, maar heeft de hoge verwachtingen bij Ajax niet waargemaakt. Desondanks hoopt Ajax volgens Di Marzio een flink bedrag te kunnen incasseren: twaalf miljoen euro om precies te zijn, het bedrag dat de club een jaar geleden voor hem betaalde.

Het is directeur spelersbeleid Marc Overmars al eens eerder gelukt om het aankoopbedrag terug te krijgen voor minder geslaagde aanwinsten. Rasmus Kristensen werd voor vijf miljoen euro overgenomen van FC Midtjylland en maakte voor datzelfde bedrag de transfer naar Red Bull Salzburg, ondanks dat hij nauwelijks aan spelen toekwam in Amsterdam.

Cagliaro en Ajax onderhandelen nog over de transfersom voor Marin. De Roemeen heeft echter meerdere opties, want volgens Di Marzio zijn ook Club Brugge en Stade Rennes geïnteresseerd.