Verheyen zwaar onder de indruk van Beerschot: 'Hij is een verademing'

Verheyen zwaar onder de indruk van Beerschot: 'Hij is een verademing'

24-08-2020 15:00
8

Beerschot is goed bezig in de Jupiler Pro League. Na drie zeges op rij staat het samen met Sporting Charleroi op kop. Ook Gert Verheyen ziet dat vooral Raphael Holzhauser het verschil kan maken. 

'De meeste indruk maakt hij met zijn passes', geeft Verheyen aan bij Het Nieuwsblad. 'Hij schudt het hele gamma uit zijn sloffen. Binnen- of buitenkant maakt hem niets uit, een krulbal zoals vorige week op Tissoudali, maar evenzeer een strakke crosspass kan hij. Splijtende doorsteekpass, ballen in de ruimte voor de snelle spitsen, lang, kort, in een tijd, en zijn stilliggende ballen: hij geeft ze allemaal haarfijn.'

Holzhauser is technisch duidelijk de beste van de ploeg. 'Als het loopt, overdrijft hij wel eens, met een Zidane-beweging of een panna, maar dat nemen we er graag bij. Hij lijkt overigens over het veld te sjokken, maar bij zijn goal tegen Club blijft hij zijn belagers wel voor. Als het echt moet, is hij dus wel snel. Alleen loopt hij niet als hij goed staat en rennen niet nodig is. Holzhauser is - in vergelijking met vele anderen - een verademing aan de bal', besluit Verheyen.