Peeters kent een start in mineur: Zo kan je geen wedstrijden winnen

Peeters kent een start in mineur: "Zo kan je geen wedstrijden winnen"

24-08-2020 14:15
1

Westerlo is matig begonnen aan het nieuwe seizoen. Tegen Lierse Kempenzonen werd het 0-0 na een povere wedstrijd. Een klap voor coach Bob Peeters, zeker na de sterke voorbereiding van Westerlo. 

"Een voorbereiding zegt niets", geeft Peeters aan bij Gazet Van Antwerpen. "Omdat je nooit met de intensiteit van een competitiewedstrijd geconfronteerd wordt. Met creativiteit alleen win je geen wedstrijden. Het voetbal van Barcelona, waarbij alles is afgestemd op Messi, is verleden tijd. Iedereen moet mee in het verhaal en 70% volstaat niet. Op die manier kunnen we geen wedstrijden winnen."

De bezoekers gaven wel het goeie voorbeeld. "Lierse Kempenzonen heeft zijn punt niet gestolen. De grinta die onze tegenstander had, was bij ons ver te bespeuren. Laten we vooral niet dromen! Elke wedstrijd opnieuw zullen we de mouwen moeten opstropen. De spelers die vergeten waren hoe een competitiewedstrijd was in Eerste Klasse B, weten het opnieuw. Bepaalde spelers brachten de meters niet die we van hen verwachten."

Westerlo blijft wel een favoriet voor de titel in 1B. "We moeten leren met die rol en druk om te gaan. Ik zag vrijdag Union aan het werk tegen Deinze. Onze Brusselse opponent brengt net zoals vorig seizoen veel snelheid en technisch vermogen. Union gaf meteen zijn visitekaartje af. Ik reken op het eergevoel van mijn spelers en verwacht ze zondag in het topduel tegen Union scherper dan tegen Lierse Kempenzonen."