Puzzel van Martinez: PL-Belgen in volle voorbereiding, verlof Courtois en Hazard

Puzzel van Martinez: PL-Belgen in volle voorbereiding, verlof Courtois en Hazard

24-08-2020 11:19
6

De gekte van de corona-invloed op het voetbal valt dezer dagen misschien wel het hardst te voelen. Terwijl de Europa League en de Champions League net hun ontknoping kenden, is de Jupiler Pro League bijvoorbeeld al drie speeldagen ver. Bovendien komt de Nations League er met rasse schreden aan. Het belooft een ongeziene puzzel te worden voor Roberto Martinez.

Aangezien elke competitie zowat een ander ritme volgt, is het koffiedik kijken welke spelers momenteel in aanmerking komen voor een selectie. Nochtans is het kort dag, want dinsdag maakt Martinez zijn namen bekend voor de openingswedstrijd van de Nations League, tegen Denemarken. Dat duel vindt zaterdag 5 september plaats.

Of de Rode Duivels veel moeten rekenen op steun uit de Premier League, is een open vraagteken. Het Laatste Nieuws schetst hoe de meeste Engelse clubs in voorbereidingsmodus zitten. Jongens als Christian Benteke, Leander Dendoncker, Divock Origi, Dennis Praet, Youri Tielemans en Leandro Trossard werken momenteel toe naar het nieuwe PL-seizoen. De vraag rijst dan ook of hun clubs happig zijn om hen te laten gaan.

Wat met de sterren?
Ook achter de uitblinkers van de Duivels staan grote vraagtekens. Yannick Carrasco, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard genieten volop van een (korte) vakantie, nadat zij nog in actie moesten komen in de uitgestelde Champions League. Ook Jason Denayer deed mee in dat toernooi, maar aangezien de Ligue 1 inmiddels weer op gang is gefloten, kreeg hij in juli al rust. De mandekker lijkt dus een zekerheid.

Voor het overige is het aan de bondscoach om de knopen door te hakken. Mogelijk betekent de vreemde kalender een mooie kans voor andere jongens om hun waarde te bewijzen bij de nationale ploeg. Gezien de gunstige timing lijken voornamelijk spelers uit de JPL te mogen dromen. De ideale kans voor een Maxime Lestienne, Hans Vanaken of Zinho Vanheusden om zich eens écht te tonen. Of kiest Martinez voor de nog jongere garde, genre Jérémy Doku?