Wedergeboorte op de Bosuil: Ik heb de kwaliteiten om het hier te maken

Wedergeboorte op de Bosuil: "Ik heb de kwaliteiten om het hier te maken"

24-08-2020 10:44
1

Bijna elf maanden was het geleden, van 26 september 2019, dat Dylan Batubinsika nog eens aan de aftrap verscheen voor Royal Antwerp FC. Zaterdag pikte hij de draad weer op tegen KAA Gent. Onder meer dankzij zijn bevredigende prestatie hield The Great Old de nul (1-0). Dat leverde niets dan tevreden gezichten op.

In het bekerduel met Sporting Lokeren (4-2) was Batubinsika er het laatst bij. Dat die tegenstander inmiddels ter ziele is gegaan, zegt misschien voldoende ... "Het deed deugd nog eens mee te doen, ja", reageerde een gelukkige Batubinsika bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb altijd vertrouwen gehad in mezelf, maar natuurlijk liep ik bij momenten ook gefrustreerd rond omdat ik nooit een kans kreeg."

"Die blessure zal ook meegespeeld hebben, maar uiteindelijk was het de coach die me geen kans meer gaf", verwijst de Franse mandekker naar Laszlo Bölöni. "Zonder arrogant te willen zijn, ik heb de kwaliteiten om het hier te maken. Dat ik zaterdag goed speelde, spreekt in mijn voordeel. Hopelijk ziet het bestuur dat ook in. De nieuwe coach praatte meteen met me toen hij hier arriveerde en sprak snel z'n vertrouwen in me uit."

Die nieuwe coach, Ivan Leko dus, deelde mee in de positieve stemming. "Het is zeker niet de makkelijkste periode geweest voor hem, maar hij heeft zich prima getoond. Heel sterk verdedigd, goed aan de bal, ook vooruit. Hij heeft z'n visitekaartje afgegeven. Dat belooft voor de rest van het jaar", is de Kroaat vol lof.