'Thiago Silva (35) verlaat PSG na CL-finale en lijkt op weg naar Engelse topclub'

'Thiago Silva (35) verlaat PSG na CL-finale en lijkt op weg naar Engelse topclub'

24-08-2020 09:00
4

Thiago Silva maakt binnen afzienbare tijd de overstap naar Chelsea. Dat meldt The Telegraph. De verloren Champions League-finale was het laatste optreden van Braziliaanse verdediger (35) voor Paris Saint-Germain.

Silva beschikt over een aflopend contract in Parijs en is nu officieel transfervrij. Chelsea trekt nadrukkelijk aan zijn mouw. "Chelsea? Ik kan er niks over zeggen", reageert hij tegen RMC Sport. "Ik wil nog drie of vier jaar voetballen en het WK in 2022 meemaken. We zullen zien hoe mijn lichaam reageert."

Volgens The Telegraph is Silva hard op weg naar Chelsea. Op Stamford Bridge ligt een tweejarig contract klaar voor de Braziliaan, die na Hakim Ziyech en Timo Werner de derde topversterking van The Blues kan worden. Hij moet Kurt Zouma, Andreas Christensen, Antonio Rüdiger en Fikayo Tomori, die afgelopen seizoen 54 tegengoals kregen in de Premier League, bij de hand nemen.

Ook het Everton van technisch directeur Marcel Brands en manager Carlo Ancelotti, die met Silva samenwerkte bij PSG, had belangstelling. De ervaren verdediger wil echter Champions League-voetbal blijven spelen.