Verloofde van City-speler zorgt voor rel in Engeland: 'Schuld van Guardiola'

Verloofde van City-speler zorgt voor rel in Engeland: 'Schuld van Guardiola'

23-08-2020 16:30
8

De verloofde van Manchester City-speler Oleksandr Zinchenko heeft dit weekend voor een rel gezorgd in Engeland. Josep Guardiola krijgt onderuit de zak van Vlada Sedan, een bekende presentatrice in Oekraïne.

Sedan kreeg vorig jaar internationale bekendheid toen ze vlak na de EK-plaatsing van Oekraïne in het stadion ten huwelijk werd gevraagd door Zinchenko. Nu haalt ze het nieuws met een harde uithaal naar Guardiola naar aanleiding van de Champions League-uitschakeling van Manchester City tegen Olympique Lyon.

"Misschien mag ik het niet zeggen en misschien wil Oleksandr mij de mond snoeren, maar ik zeg het toch: het was volledig Guardiola's schuld", zegt Sedan op de Oekraïense televisie.

Guardiola koos tegen Lyon voor een systeem met drie verdedigers. Het resultaat: een 1-3 nederlaag en uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League. Sedan: "Op zo'n cruciaal moment voor zo'n experiment kiezen, dat is zwak. Waarom zou je drie centrale verdedigers opstellen als de spelers met hun hoofd schudden?"

Zinchenko bleef tegen Lyon negentig minuten op de bank. Afgelopen seizoen mocht hij negentien keer meedoen in de Premier League. In het seizoen 2016/2017 speelde Zinchenko een jaar op huurbasis bij PSV.