Van Crombrugge vernam nieuws over Kompany via de media: Even schrikken

Van Crombrugge vernam nieuws over Kompany via de media: "Even schrikken"

23-08-2020 17:24
1

Bij RSC Anderlecht was er vorige week opnieuw een paleisrevolutie. Vincent Kompany wordt voortaan fulltime hoofdtrainer, Frank Vercauteren mocht ophoepelen. De spelersgroep moest dat nieuws wel vernemen via de media, al kwam het niet echt als een grote verrassing voor nieuwbakken kapitein Hendrik Van Crombrugge.

"Deels wel, deels niet. Je vangt ook wel allerlei signalen op...", vertelde de doelman van paars-wit in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Van binnen de club en van buitenaf. Met de pers zijn weinig jongens echt bezig, maar intern zijn er natuurlijk ook signalen. We moeten niet flauw doen: er zullen wel discussies geweest zijn tussen Vinnie en Frankie – dat gebeurt bij elke club. Maar wij hebben er nooit iets van gemerkt. Ze zijn volwassen en ervaren genoeg om dat binnen hun bureau te houden. Slim ook – op Anderlecht zijn er oren en ogen genoeg."

Kompany stopte per direct met voetballen is voortaan fulltime hoofdtrainer van Anderlecht. Een drastische beslissing. "Ik vernam het nieuws via de ­media. ’t Was even schrikken. Hij stopt niet op het einde van het seizoen, wel meteen. Zo zit Vinnie nu eenmaal in elkaar. Als hij een idee heeft, dan gaat hij er volledig voor. Het is altijd duidelijk geweest dat de wissel er zou komen. De mentor maakt op een bepaald moment plaats voor zijn leerling. Enkel de timing was strakker dan verwacht", besloot Van Crombrugge.