'Koeman akkoord met drie transfers: gesprek met Inter, City en Valencia'

'Koeman akkoord met drie transfers: gesprek met Inter, City en Valencia'

23-08-2020 14:15 Laatste update: 14:15
3

Ronald Koeman heeft deze zomer drie prioriteiten op de transfermarkt. Het Spaanse Sport schrijft dat Lautaro Martínez, Eric Garcia en José Luis Gayá de Catalaanse gelederen moeten komen versterken.

De sportkrant uit Spanje schrijft dat Koeman groen licht heeft gegeven voor de aankoop van een spits, een centrale verdediger en een linksback. Voor die drie posities zijn respectievelijk Lautaro Martínez, Eric Garcia en José Luis Gayá in beeld. De eerste moet de duurste transfer van deze zomer gaan worden voor Barcelona: de Argentijn moet 65 miljoen en spelers in ruil gaan kosten.

Sport weet te melden dat Memphis Depay niet het topdoelwit is voor Koeman, maar als Martínez niet haalbaar blijkt komt de Lyon-aanvalsleider alsnog in beeld. De komst van Eric Garcia zal een stuk eenvoudiger zijn voor Barcelona. De Spanjaard heeft nog een contract voor één jaar bij Manchester City, wil daar niet verlengen en kan voor tien miljoen euro opgehaald worden.

Tenslotte is ook op de linksback-positie versterking gevraagd. Gayá, de linkervleugelverdediger van Valencia, heeft een afkoopsom van vijftig miljoen euro in zijn contract staan en is een zeer belangrijke speler voor Los Che. Echter, door de problemen rond eigenaar Peter Lim gaan spelers voor enorm lage prijzen over de toonbank bij Valencia en is een transfer wellicht bespreekbaar.

Uit de berichtgeving blijkt ook dat het halen van een middenvelder nog geen prioriteit heeft voor Barcelona. Georginio Wijnaldum, die van Liverpool over zou moeten komen, en Ajacied Donny van de Beek lijken dus nog even te moeten wachten op een droomtransfer naar Camp Nou.