Peeters begint aan nieuw seizoen met Westerlo: Ons doel? 84 punten

Peeters begint aan nieuw seizoen met Westerlo: "Ons doel? 84 punten"

23-08-2020 14:00
1

In Eerste Klasse B is Westerlo één van de favorieten. Het team van Bob Peeters moet zondag aan de bak tegen Lierse Kempenzonen. Peeters weet dat Westerlo klaar is voor een zwaar seizoen. 

"Op bijna elke positie zijn we dubbel bezet", geeft Peeters aan bij Het Nieuwsblad. "De concurrentie in de groep is toegenomen en nu de competitie eindelijk van start gaat, zullen spelers die naast de selectie vallen ontgoocheld zijn en wellicht willen vertrekken. Ik steek niet onder stoelen of banken dat de groep groot is en we niet iedereen tevreden zullen kunnen houden. We proberen elke wedstrijd te winnen en leggen de lat hoog."

Peeters weet wel dat het niet evident gaat zijn. "Eerste klasse B is zo'n gevaarlijke reeks. Je kunt tachtig procent balbezit hebben en toch op één dodelijke counter lopen. Ik wil niet naïef zijn, we zullen ons aanpassen aan de tegenstanders. Al ga ik zeker niet orakelen dat Westerlo zijn offensieve speelstijl zal verloochenen. We demonstreerden eerder al dat we goed kunnen voetballen. Ik win altijd liever een wedstrijd met veel spektakel en een doelpunt meer dan de tegenstander."

"Vorig seizoen hebben we de lat hoog gelegd. Dit seizoen kunnen we geen ons verslapping veroorloven. Wat ons doel is? 84 punten", grijnst de coach. 84 punten is het maximum dat er te halen valt op 28 wedstrijden.