'Grote Leider' Kompany maakt geen te beste beurt: 'Veel gezwollen woorden'

'Grote Leider' Kompany maakt geen te beste beurt: 'Veel gezwollen woorden'

23-08-2020 11:17
109

Vincent Kompany staat voor zijn eerste officiële wedstrijd als coach van RSC Anderlecht, al zette de gewezen Rode Duivel natuurlijk al langer de lijnen uit. De voorbije week verdedigde de Brusselaar zijn aanstelling met bravoure en zelfvertrouwen. Soms een beetje te veel, vindt Frank Buyse.

De senior writer van De Zondag is scherp voor de 'praatjes' van Kompany. 'Nu zijn we na een week weer heel veel woorden verder', klinkt het. 'Analisten, ex-Anderlecht-trainers ... Iedereen kreeg zijn zegje. Rode draad: bewijs het nu maar. Bij zijn 'optreden' in Extra Time (...) werd evenwel niets gevraagd over zijn mislukte transfers Nasri, Roofe, Sandler voorop, over het gebrek aan resultaten ...', krijgt ook het programma op Canvas een veeg uit de pan.

'Er werd vooral vol ontzag geluisterd, een paar keren nadrukkelijk op bevel zelfs van de Grote Leider zelf, die zoals altijd en overal weer de hele kamer vulde - dat heet charisma. Geluisterd naar véél woorden, vaak gezwollen woorden wel. Geen zweem van zelfkritiek. "Wanneer ik vertrek, zal Anderlecht er veel beter voor staan". Want daar staan zijn obsessionele inzet en zijn visionaire talenten garant voor. Een sterk, scorende spits is zó ouderwets', klinkt het cynisch.

'Natuurlijk kan het niet van match één Kompany-aans sprankelen en moet hem nog wat tijd worden gegund. Maar op de spoedafdeling van het ziekenhuis RSCA zou het verlies van speler Kompany, gezien de kwetsbaarheid achterin, wel eens groter kunnen zijn dan de winst van Kompany als T1. (...) Wij houden ook alleen van daden, niet zo van woorden', luidt het verdict.