Charleroi gaat autoritair aan kop: We kunnen ons geen betere start dromen

Charleroi gaat autoritair aan kop: "We kunnen ons geen betere start dromen"

23-08-2020 10:19
5

Na drie speeldagen mag Sporting Charleroi zich de koploper van de Jupiler Pro League noemen. Door de zege bij Oud-Heverlee Leuven (1-3) hebben de Henegouwers een perfecte negen op negen achter hun naam prijken. Guillaume Gillet weet dat het goed loopt.

"Dit is onze derde opeenvolgende zege, dus we konden ons geen betere start dromen", reageert hij voor de camera van Charleroi. "Wat bovendien interessant is om naar te kijken, zijn de wedstrijdfeiten van vandaag (zaterdag, nvdr.). We zijn erg goed begonnen en speelden een deel van de wedstrijd met tien tegen elf. We lieten het echter niet hangen en geloofden in onszelf. Aan het eind vind ik deze zege verdiend."

"We hadden een dip kunnen krijgen op het moment dat Leuven gelijkmaakt, aan het einde van de eerste helft", beseft Gillet. "We zijn echter met goede intenties uit de kleedkamer gekomen. De boodschap van de coach bij de rust was ook heel positief. Dat maakt het een goede overwinning. We voelden hier veel elektriciteit hangen in Leuven, vooral naast het veld. We zijn voldoende kalm gebleven. Op bepaalde momenten moet je de angel er wat uit halen. Dat hebben we niet slecht gedaan", besluit de ervaren rot.