Verwachte elftallen voor eerste kraker: 'Standard houdt ruit, ook zonder Bastien'

Verwachte elftallen voor eerste kraker: 'Standard houdt ruit, ook zonder Bastien'

23-08-2020 09:40

Royal Antwerp FC en KAA Gent vochten zaterdagavond al een mooie affiche uit, maar gezien de huidige vorm van beide elftallen viel dat niet helemaal een kraker te noemen. Dat is het duel tussen Standard Luik en KRC Genk wél. De thuisploeg is de koploper in de Jupiler Pro League, maar moet wel Samuel Bastien missen.

De spelbepalende middenvelder staat enkele weken aan de kant met een spierblessure. Toch zal Philippe Montanier zijn systeem daardoor niet overhoop gooien, meent De Zondag. De Fransman behoudt zijn ruit op het middenveld, die nu gevormd zal worden door het kwartet Gojko Cimirot - Nicolas Raskin - Selim Amallah - Eden Shamir. Zinho Vanheusden zit dan weer zijn laatste schorsingsdag uit.

Bij Genk is de hoofdvraag voornamelijk of Paul Onuachu voor het eerst aan de aftrap verschijnt. De voorbije twee duels moest de Nigeriaanse reus zich tevreden stellen met een rol als invaller. Omdat hij tegen zowel Zulte Waregem (1-2) als Oud-Heverlee Leuven (1-1) wel indruk maakte, krijgt Onuachu nu hoogstwaarschijnlijk zijn kans aan de zijde van Cyriel Dessers.

Opstellingen:
Standard: Bodart - Fai, Vojvoda, Laifis, Gavory - Cimirot, Raskin, Amallah, Shamir - Lestienne, Avenatti
Genk: Vukovic - Maehle, Cuesta, Lucumi, Uronen - Ito, Muñoz, Kouassi, Bongonda - Dessers, Onuachu