Bölöni heeft meteen pijnpunt van Gent gevonden: Simpel spelen is sneller spelen

Bölöni heeft meteen pijnpunt van Gent gevonden: "Simpel spelen is sneller spelen"

23-08-2020 09:00 Laatste update: 09:12
24

Van een schokeffect door de komst van Laszlo Bölöni was bij KAA Gent niet meteen sprake. Na een nul op zes stond het mes al nadrukkelijk op de keel voor de verplaatsing naar Royal Antwerp FC, maar na de 1-0-nederlaag blijven de Buffalo's puntenloos. Bölöni analyseert de prestatie van zijn kersverse troepen tegen zijn ex-club.

"Dit was een match die ik natuurlijk niet wenste als debuut. Ik was liever tegen een ander team begonnen", verwijst de Roemeense trainer op de clubwebsite van Gent naar Antwerp. Los daarvan waren we de eerste tien tot vijftien minuten niet aanwezig. Daarna zijn we volgens mij beter in de match gekomen en tegen het einde van de eerste helft hadden we het evenwicht hersteld."

"De tweede helft hebben we gedomineerd, maar spijtig genoeg hebben we onze aanvallende intenties kunnen omzetten in goeie kansen", oordeelt Bölöni. "Het ontbrak ons aan iets om die aanwezigheid in doelpunten om te zetten. Ik was vandaag wel tevreden over onze vechtlust."

Na negentig minuten op de Bosuil heeft Bölöni het grootste werkpunt van zijn ploeg al ontdekt. "Nu moeten we blijven werken en proberen om wat meer ritmeveranderingen in onze aanvallen te steken, om sneller diep te gaan en om het spel iets simpeler te maken. Want simpel spelen is sneller spelen. Daar ontbreekt het ons nog aan", klinkt het.