OFFICIEEL: Niet geslaagd bij KAA Gent, maar nu een transfer naar Nederland

OFFICIEEL: Niet geslaagd bij KAA Gent, maar nu een transfer naar Nederland

22-08-2020 22:13
1

NEC heeft een nieuwe spits. Rangelo Janga (ex-KAA Gent) komt de Nijmegenaren op huurbasis versterken. Hij komt over van FC Astana.

Janga is een Curaçaose Nederlander van 1,94. NEC heeft na dit seizoen de optie om hem definitief over te nemen van Astana. "We zijn langere tijd in gesprek geweest met een aantal spitsen. Een aantal weken geleken raakten we in gesprek met Janga. Uit het contact dat we hebben gehad over zijn situatie bleek dat hij graag terug naar Nederland wilde", zegt NEC-directeur Wilco van Schaik op de clubsite van NEC.

"Ook zijn club wilde graag dat hij zich weer in de kijker zou spelen. Rangelo is een speler zoals we zochten: sterk aan de bal, een aanspeelpunt, kan goals maken en met een juiste werkethos. We verwachten dat hij de vacature die we hebben goed kan invullen. We zijn blij dat Rangelo ons team komt versterken en wensen hem veel succes bij NEC."

Janga (28) speelde in Nederland voor Excelsior, Willem ll en FC Dordrecht. Ook had de aanvaller een korte passage in België bij KAA Gent. Hij kwam tot 17 wedstrijden bij de Buffalo's waarin hij vijf keer kon scoren. Toen Astana op de proppen kwam met een voorstel ging de aanvaller daar meteen op in. Na zes maanden KAA Gent was Janga alweer weg.