Het gaat snel voor Mikhaylichenko, van Anderlecht-debuut naar groep Shevchenko

Het gaat snel voor Mikhaylichenko, van Anderlecht-debuut naar groep Shevchenko

22-08-2020 19:08
2

Bogdan Mikhaylichenko heeft zich in de kijker van Andriy Shevchenko gespeeld. De voormalige ster van Oekraine is tegenwoordig de bondscoach van het land en nam de linksback van Anderlecht op in zijn voorselectie.

Shevchenko had vorige week zijn voorselectie al bekendgemaakt. De bondscoach van Oekraine liet liefst 36 jongens dromen van een selectie. Mikhaylichenko stond niet op de lijst, maar daar is nu verandering ingekomen, laat de Oekraïense voetbalbond weten.

Mikhaylichenko vierde vorige week zijn debuut bij Anderlecht. In de zege tegen STVV liet de linksback zich meteen opmerken. In de 3-1 zege tegen de Kanaries opende Mikhaylichenko de score.

Ondanks dat Mikhaylichenko al 23 jaar is, speelde hij nog geen enkel duel voor de A-ploeg van Oekraïne. Hij speelde wel voor de belofteteams van het land.

Nog vijf spelers uit de Jupiler Pro League
Mikhaylichenko is niet de enige speler uit de Jupiler Pro League die in de voorselectie zit. Ook Igor Plastun, Roman Yaremchukn, Roman Bezus (alle drie KAA Gent), Eduard Sobol (Club Brugge) en Yevhen Makarenko mogen zich mogelijk opmaken voor de duels tegen Zwitserland en Spanje.