Zulte Waregem klopt Waasland-Beveren en is laatste plaats kwijt

22-08-2020 18:06
20

Zulte Waregem nam het thuis op tegen Waasland-Beveren. Volgens coach Francky Dury een belangrijke wedstrijd en Essevee trok uiteindelijk aan het langste eind: het werd 4-1.

De eerste helft ging meteen intensief van start. Zulte Waregem voerde de forsing met een vrije trap en een dubbele corner, maar daarna namen de bezoekers het initiatief langzaam over. Koita was dichtbij de openingstreffer, maar schoot een grote kans enkele meters over het doel van Eike Bansen. Halfweg de eerste helft was Waasland-Beveren de beste ploeg, maar kwam het nog niet tot scoren.

Het spreekwoordelijke deksel op de neus volgde daarna aan de overkant: slecht uitverdedigen van Waasland-Beveren. Doelman Lucas Pirard leverde makkelijk in bij de tegenstander en waarna het snel ging. Gianni Bruno bracht de bal van de rand van de zestien naar Jelle Vossen. De spits twijfelde niet en schiet Zulte vol overtuiging op voorsprong.

De russtand bleef bij 1-0 en vlak na rust werd die voorsprong 2-0. Bruno schoot een strafschop binnen en zette zo Waasland-Beveren met de rug tegen de muur. De veer bij de bezoekers was volledig gebroken en Zulte Waregem ging op zoek naar meer. Omar Govea, die ontsnapte aan twee keer geel, zette de 3-0 op het bord. De aansluitingstreffer van Daan Heymans op een kwartier van het einde was enkel nog goed voor de statistieken. De goal werd pas toegekend na ingrijpen van de VAR. Bruno zette de eindstand op het bord.

Door de zege telt Zulte Waregem nu drie punten. Waasland-Beveren telt na drie speeldagen drie punten.