Lukaku gebeten hond: Zal lang in z’n kleren blijven hangen

Lukaku gebeten hond: "Zal lang in z’n kleren blijven hangen"

22-08-2020 15:34
9

Het had dé match moeten worden voor Romelu Lukaku, maar uiteindelijk was het uitgerekend de spits die met een owngoal de Europa League-finale in een beslissende plooi legde. Geen prijs dus voor ‘Big Rom’, en dat in een seizoen waar alles leek te lukken.

"Uiteraard komt dit heel hard binnen", vermoed Het Laatste Nieuws-analist Gilles De Bilde. "Dit had de kers op de taart moeten worden van zijn eerste geweldige seizoen bij Inter. Als je kijk naar zijn prestaties en statistieken: 34 keer gescoord en daarmee het record geëvenaard van Ronaldo."

Een heel seizoen op topniveau presteren en toch zonder prijs naar huis gaan, waar kennen we dat nog van? "Het doet me een beetje denken aan Kevin De Bruyne", gaat De Bilde verder. "Ze hebben allebei hun meest fantastische seizoen achter de rug, maar blijven beiden achter zonder prijs."

"Dit had hét jaar van Romelu kunnen worden", besluit De Bilde, de verwacht dat Lukaku de wedstrijd niet snel zal vergeten. "Dat is nu niet gebeurd en dat zal uiteraard lang in de kleren blijven hangen. Hij zal met dit rotgevoel de vakantie moeten ingaan. Maar goed, dat hoort bij profvoetbal. Vreugde en teleurstelling liggen soms heel dicht bij mekaar. Hij zal een tijdje nodig hebben om hiervan te bekomen."

Lukaku bracht zijn team vrijdagavond nog op voorsprong via een zelf uitgelokte strafschop, maar veranderde na rust van hero naar zero. Hij miskeek zich op een ongevaarlijke omhaal van Sevilla-verdediger Diego Carlos en devieerde het schot in eigen doel. Inter kwam nadien niet meer tot scoren. 3-2 was de eindstand en Lukaku kwam na de wedstrijd niet eens meer het veld op om zijn zilveren medaille in ontvangst te nemen.