Gerkens over woelige periode bij Anderlecht: “Daar ging het bergaf”

Gerkens over woelige periode bij Anderlecht: “Daar ging het bergaf”

22-08-2020 13:15 Laatste update: 13:25
16

Pieter Gerkens is helemaal terug. Na een moeilijke periode bij Anderlecht heeft hij het voetbalplezier teruggevonden bij FC Antwerp. In Het Belang van Limburg sprak hij over de woelige periode.

Gerkens speelde afgelopen seizoen mee in slechts zeven wedstrijden van Anderlecht. Dit mede door een voetblessure, maar het was duidelijk dat de middenvelder toe was aan een nieuw avontuur. Dat avontuur vond hij bij Leko en co. Gerkens weet waar het fout liep bij Anderlecht: “Na het ontslag van Vanhaezebrouck is het voor mij bergaf gegaan. Al kende ik onder Fred Rutten een van mijn beste periodes qua statistieken”, zegt hij.

Onder Kompany wisselde Gerkens vaak van bank naar basis. “Ik denk wel dat Kompany iets in mij zag. Maar het moest allemaal binnen het plaatje passen”, zegt Gerkens. Ook hadden de tegenvallende resultaten een negatief gevolg voor zijn verdere speelmogelijkheden. Gerkens is Kompany wel dankbaar: “Tactisch heb ik ook veel geleerd van hem. Hij kijkt op een heel andere manier naar voetbal dan de trainers die ik voordien had”, aldus Gerkens.