Club NXT begint aan 1B-seizoen: ‘Er is veel kwaliteit, dus dat wordt aanpassen’

Club NXT begint aan 1B-seizoen: ‘Er is veel kwaliteit, dus dat wordt aanpassen’

22-08-2020 12:00
11

Zaterdagavond trappen de beloften van Club Brugge hun seizoen opgang in 1B. Voorlopig is het aftasten hoe de jonkies voor de dag zullen komen in een veeleisende profcompetitie. Carl Hoefkens tempert alvast de verwachtingen.

"Ik denk niet dat we weggespeeld zullen worden, al moeten we in het begin niet te veel aandacht aan de resultaten schenken", vertelt Hoefkens, talentencoach bij Club, in Het Laatste Nieuws. "Er is gigantisch veel kwaliteit in 1B, dus het wordt sowieso aanpassen."

Dat de kloof tussen 1B en 1A kleiner wordt, wordt door onder meer Beerschot bewezen. "Die pakken met hun 1B-ploeg zes op zes in 1A. Het verschil tussen de rechterkolom in 1A en 1B is niet meer zo groot", aldus Hoefkens.

Club begint dus met bescheiden verwachtingen aan het seizoen in 1B, al wordt er wel verwacht dat de prestaties in stijgende lijn gaan. "Matchen in december moeten minder moeizaam verlopen dan de eerste wedstrijden. En na nieuwjaar moet het nog beter, in één jaar tijd kunnen onze spelers enorm veel progressie boeken. Naar het einde toe moeten we onze voet naast die andere ploegen kunnen zetten. Ons eigen spel aan hun opdringen, dat zou fantastisch zijn", besluit de voormalige Club-verdediger.