Exit Vercauteren bij Anderlecht: Wat zijn boodschap was, hou ik binnenskamers

Exit Vercauteren bij Anderlecht: "Wat zijn boodschap was, hou ik binnenskamers"

22-08-2020 11:45
10

Hendrik Van Crombrugge (27) was verrast toen hij het nieuws hoorde dat Vincent Kompany zijn trainer wordt bij RSC Anderlecht en niet langer zijn ploegmaat is. De doelman van paars-wit had die stap wel verwacht, maar nu nog niet. Zo vertelt Van Crombrugge in Het Laatste Nieuws.

Net als alle voetballiefhebbers en persmensen werd Van Crombrugge maandag verrast door het nieuws dat Kompany stopt als profvoetballer. "Ik vernam het nieuws via de media. 't Was even schrikken. Hij stopt niet op het einde van het seizoen, wel meteen. Zo zit Vinnie nu eenmaal in elkaar. Als hij een idee heeft, dan gaat hij er volledig voor", aldus de Anderlecht-goalie.

Van Crombrugge wist al langer dat Kompany dit in zich heeft, alleen had niemand bij Anderlecht verwacht dat het zo abrupt zo gebeuren. "Het is altijd duidelijk geweest dat de wissel er zou komen. De mentor maakt op een bepaald moment plaats voor zijn leerling. Enkel de timing was strakker dan verwacht."

Einde van Vercauteren
En zo neemt Anderlecht afscheid van Frank Vercauteren. "Hij is woensdag nog op de club geweest om afscheid te nemen. Voor Frankie is dit geen makkelijke situatie, maar met al zijn ervaring kan hij er wel mee om. Hij heeft de groep nog toegesproken. Rustig. De wissel kwam ook voor hem vroeger dan gepland. Maar wat zijn boodschap was, hou ik binnenskamers."