Holzhauser (27) schittert bij Beerschot: Ik kon ook naar Turkije en Griekenland

Holzhauser (27) schittert bij Beerschot: "Ik kon ook naar Turkije en Griekenland"

Gepubliceerd: zaterdag 22 augustus 2020 om 11:15za 22-08-2020 om 11:15

Raphael Holzhauser (27) was vorig seizoen in 1B de smaakmaker, maar ook zijn debuut in de Jupiler Pro League heeft de Beerschot-middenvelder niet gemist. Met twee doelpunten en twee assists werkte de Oostenrijkse spelmaker meteen aan zijn statistieken.

De linkspoot weet alvast wat zijn sterke punten zijn. "Mijn passing is een van mijn sterke punten. Dat laat ik al jaren zien. Misschien is 1A wel beter voor mij dan 1B. In tweede klasse was er veel fysiek spel, ook veel teams die heel laag speelden. Als je in de Bundesliga en de Europa League gespeeld hebt, is het ook niet zo simpel om ineens in stadions als die van Virton of Lommel te gaan voetballen", aldus Holzhauser in Het Nieuwsblad.

Toch opvallend dat Holzhauser met Beerschot vorig seizoen voor een tweedeklasser koos. "Ik kon ook naar Turkije en Griekenland na mijn vertrek uit Zürich, maar hier had ik goede gesprekken gehad en kreeg ik een goed gevoel bij de club. En de stad bevalt me. Ik ken intussen alle goede adresjes", aldus de Oostenrijker.

Al had Holzhauser er op gerekend dat Beerschot vorig seizoen al in 1A zou spelen. "Toen ik vorig jaar tekende, was de club er 99,99% zeker van dat ze in de Jupiler Pro League zou uitkomen. En toen was er die verrassing… (KV Mechelen dat na Propere Handen alsnog in 1A mocht uitkomen, waardoor Beerschot in 1B bleef, nvdr.) Dat kwam hard aan. Uiteindelijk heb ik beslist toch te blijven, want op dat moment had ik hier al de hele voorbereiding meegemaakt", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Club Brugge neemt het op tegen SS Lazio! Wat wordt de uitslag volgens jou? #ClubBrugge #sslazio #LazioRoma #UCL #ChampionsLeague #Vanaken

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Maakte Holzhauser al indruk op jou?

Ja
85%
Nee
15%
(217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws